Testen viser, at du har et almindeligt forbrug af alkohol

Dine alkoholvaner er som de fleste danskeres og giver ikke anledning til at anbefale rådgivning eller behandling.

Er du over 60 år, bør du dog være ekstra opmærksom på, at jo ældre kroppen bliver, desto mindre alkohol kan du tåle. Som årene går, bliver kroppen dårligere til at nedbryde alkohol. De fysiologiske ændringer i alderdommen betyder, at man i højere grad end yngre er sårbare over for alkoholens skadelige påvirkninger.

Pas på dine alkoholvaner

Hvis du oplever kontroltab dvs. ikke har nogen ”stopknap” og gentagne gange ender med at blive mere beruset end planlagt, er der en sandsynlighed for, at du er disponeret for at få problemer med alkohol.

Hvis du drikker alene er der også grund til overvejelse, for når man drikker alene, vænner man sig til alkoholens lindrende, afslappende velvære – en tilstand som med tiden bliver mere og mere tillokkende, og som man til sidst bliver afhængig af.

Se film om tegn på alkoholproblemer:

Alkohol er et giftigt og afhængighedsskabende stof

Alkohol er et giftstof, som påvirker de fleste af kroppens organer – og drikker man meget og ofte, øger man risikoen for at udvikle en række alkoholskader og -sygdomme, herunder kræftsygdomme.

860.000 danskere har et storforbrug af alkohol

Sundhedsstyrelser oplyser at 860.000 danskere har et storforbrug af alkohol, 585.000 har et skadeligt højt forbrug og 140.000 er afhængige af alkohol.
Det høje forbrug af alkohol, gør at dem der drikker allermest har 3-5 gange større risiko for at dø tidligt sammenlignet med resten af befolkningen.

Derudover påvirkes det fysiske og psykiske helbred hos den, der drikker for meget.
Det er videnskabeligt dokumenteret, at  øger risikoen for at udvikle mere end 200 forskellige fysiske og psykiske lidelser og det betyder bl.a., at alkohol hvert år er skyld i:

  • 190.000 flere lægebesøg.
  • 27.000 flere sygehusbesøg.
  • 2.900 flere dødsfald.

Har du spørgsmål om alkoholisme i familien?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.




    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook